הצבעים שאנו רואים, הם בעצם גלי אור, במנעדים שונים, שעוברים דרך העיניים שלנו, והמוח מתרגם אותם לצבעים שאנחנו רואים. עד כאן ההיבט המדעי...
בתחום הפרסום, לצבע יש משמעות ראשונית מאוד חשובה! בחירת הצבע הנכון לפרסום שלנו, מחזק את הקשר הישיר בין קהל היעד לבין המוצר, או החברה שלנו בכלל. הצבעים הנכונים מניעים רגש, דחף, ובמקרים רבים, משיכה חזקה לנושא הפרסום.
בשילוט לדוגמא, הצבעים מייצרים אווירה מסוימת, המדברת ישירות עם הטקסט, האיורים או התמונות בשלט.שילוב נכון של הצבעים, יגביר את "חווית הצפייה" בשלט, ויעביר את המסרים הנכונים שאנו רוצים להציג, וכך השלט הופך לאפקטיבי ולכלי שיווקי יעיל.
לעומת זאת, שימוש לא נכון בצבעים, יכול מאוד להעביר מסרים מנוגדים ויבלבלו את המתבונן, מה שיגרום לדחייה או התעלמות מהשלט.
נושא בחירת הצבעים עולה כמעט תמיד, כאשר עוברים תהליך מיתוג או אפילו עיצוב לוגו בלבד. כמעט תמיד, הלקוח יבחר בעצמו צבעים שהוא מתחבר אליהם, או צבעים שהוא אוהב. כמובן שצריך להתחשב בדרישות הלקוח, אך עם זאת חשוב להבין, שהמעצב צריך לבחור את הצבעים הנכונים לאפיון התהליך.
לבחירת הצבעים הנכונים, כדאי להצמד קודם לאפיון. אם באפיון התקבלו מילות מפתח, לדוגמא אנרגטיות - נשקול לבחור בגוון כתום, המסמל אנרגטיות ובריאות טבעית. מצד שני, בכתום אפשר גם למשל להשתמש לצורך אזהרה במידה קלה. לכן שוב, לפי האפיון, נבנה פלטת צבעים נכונה, שתציג את המסר הנכון עבורנו, שכן בחירת הצבעים היא בעיקר תלויה בנסיבות שעבורן אנו צריכים לבחור בצבעים..
אך לא תמיד השיקול הוא כזה. אם למשל בתחום מסוים רוב המתחרים שלנו, רצים בגרפיקה שלהם, נניח, בצבע כחול, נבחר בגוונים שונים אך עדיין מתאימים לאפיון, בכדי לייצר בידול מהשאר וכך לא ניטמע בשלל הפרסומים בתחום בו אנו פועלים.
אחרי שבחרנו כיוון של צבע ראשי, נחפש צבעים משלימים - צבעים שנראים טוב עם הצבע הנבחר וממש משלימים אותו לפלטת צבעים נכונה. לבחירת הצבעים הנכונים ביותר, הדרך הבטוחה ביותר היא להשתמש בנוסחאות מסוימות על גלגל הצבעים, כדי לקבל פלטת צבעים משלימים לצבע הנבחר. את הנוסחה הנכונה בוחרים לפי הצורך של המיתוג וכמובן, לפי האפיון עצמו.
כמובן, לא חייבים לבחור בכל הצבעים בפלטה. אפשר גם לרוץ עם צבע אחד וכמובן תמיד אפשר להוסיף שחור ולבן. בבחירת הצבעים הנכונים, חשוב מאוד להכיר את המטרות ומאפייני העסק או הפרויקט שבשבילו אנו בוחרים את צבע הגרפיקה. בנוסף, קהל היעד הוא מרכיב מאוד מכריע בבניית הפרויקט, שכן עבור אותו קהל אנו מציגים את הגרפיקה, ולכן חשוב שהקהל יתחבר לפרסום וזה עובר קודם כל דרך הצבע.